SZ: Stiluri de leadership – contează ce alegi

by | Sep 5, 2016 | sfatul zilei | 0 comments

Un episod din celebrul serial South Park mi-a prilejuit acest scurt gând despre stiluri de leadership. Episodul cu pricina este cel în care unul din personajele centrale, Cartman, primește autoritate formală și nu știe cum să o gestioneze. Sfârșește, exasperat și consumat, prin a încerca să o impună cu forța în timp ce strigă: ”Respectă-mi autoritateaaaa!” Mi-am amintit de acest episod săptămâna trecută când am văzut o persoană pe care o consider capabilă luptându-se cu aceeași provocare și eșuând în mod similar.

Situația pe scurt: un manager capabil, în mod dovedit, preia noi responsabilități și noi oameni în subordine în cadrul unei companii ce tocmai a suferit schimbări importante în organizare (funcții desființate, oameni disponibilizați, organigramă nouă). Noul manager a preluat aceste responsabilități de la un leader carismatic cu un stil de leadership mai mult participativ, foarte potrivit mediului stabil în care opera.

Problema: noul manager încearcă să se impună ca leader folosindu-se de toate pârghiile stilului de leadership autoritar, care-l și caracterizează într-o mare măsură și pe care-l stăpânește. Acest mod de acțiune generază tocmai contrariul – angajații, în special cei cu multă experiență și cunoștințe vaste de procedură, se răscoală, amenință cu demisia și îl reclamă. Toate acestea în toiul unor proiecte foarte importante pentru companie. Nervi tociți și ore productive irosite pe nimicuri.

Morala: încheierea unei tranziții(sau finalizarea unui proiect) aduce cu sine o etapă de doliu pentru toți cei implicați. Leaderul, dacă are minime cunoștințe despre stiluri de leadership, ar trebui să adopte un stil mai orientat către coaching, în care să faciliteze o trecere rapidă și ecologică peste emoția schimbării către o stare mai rațională necesară începerii unei noi etape. Odată încheiat cu succes procesul de doliu poate trece la etapa de construcție, în care-și poate seta cadrul dorit și trece la un stil informativ(recomandat în această etapă).

Morala 2: când dăm de greu ne refugiem în ceea ce știm cel mai bine. Nu totdeauna se dovedește a fi și productiv.

Morala 3: participă la un curs de manager pentru a învăța cum să gestionezi astfel de situații delicate și costisitoare pentru companie, folosind în mod optim stiluri de leadership adecvate situației.

În speranța că omul nostru își va învăța lecția cât mai repede și va avea succesul pe care i-l doresc, vă recomand să învățați și voi din lecția lui și să nu o repetați. Până atunci distrați-vă cu Cartman urmărind filmulețul de mai jos!